Yksityiset vuokranantajat – iso kiitos teille

Asuntosijoittaja myy asuntosi edullisesti kiinteällä välityspalkkiolla

Vaikka omistusasuminen on meillä edelleen selkeästi yleisin asumismuoto, on Suomessakin Länsi-Euroopasta tuttu vuokralla asuminen yleistymään päin. Helsingissä vuokra-asuminen on ollut vuodesta 2013 jo yleisempää kuin omistusasuminen, ja muutos Tampereella ja Turussa samaan tapahtuu lähivuosien aikana.

Onneksi meillä on hurja joukko mahtavia yksityisiä vuokranantajia, jotka voivat tarjota erinomaisen vaihtoehdon vuokra-asuntoa etsivälle. Vuokra-asumisen suosion kasvu onkin mutkatonta ymmärtää. Se tarjoaa joustoa ja huolettomuutta elämään sekä myös mahdollisuuden asua alueella, jossa omistusasumiseen ei riittäisi varat. Näiden seikkojen merkitys korostuu etenkin nuorilla ja siksi onkin helppo arvata, että vuokra-asuminen on kaikkein suosituinta juuri nuorten parissa.

Vuokralla asuva väestö iän mukaan 2017

Lähde tilastokeskus

Yksityisten vuokranantajien merkitystä ei voi tarpeeksi alleviivata. Nimittäin yli 300 000 asuntoa kulkeutuu heidän kauttaan markkinoille. Se on noin 60% kaikista vapaarahoitteisista vuokra-asunnoista. Valitettavasti monilla voi olla edelleen vääristynyt kuva yksityisistä vuokranantajista.

Kuulee puhetta riistäjistä tai pelätään, että vuokranantaja potkii pellolle mielivaltaisesti heti, kun kaupunkiin tuleva sukulainen on asunnon tarpeessa. Totuus on kuitenkin tyystin erilainen. Tyypilliset asuntosijoittajat ovat ihan tavallisia palkansaajia, jotka omistavat 1-2 asuntoa ja tienaavat reilusti alle 100 000€ vuodessa. Heidän ansiostaan vuokramarkkinat pysyvät kurissa, sillä vain alle 20% korottaa vuokria vuosittain ja yksi tärkeimmistä kriteereistä vuokralaisen valinnassa on löytää pitkäaikainen vuokralainen. Vaikka vuokralla asumista kritisoidaan välillä myös kalliina asumismuotona, syntyy monesti hyvän vuokralaisen ja vuokranantajan välille luottamusta, joka voi johtaa hyvinkin edulliseen asumiseen. Suomi on täynnä tarinoita, joissa hyvä vuokralainen on saanut asua vuosia samassa asunnossa ilman vuokran nousua. 

Me tuemme avoimesti yksityisiä vuokranantajia ja haluamme omalta osaltamme olla antamassa heille täyden kiitoksen! Haluamme myös kiittää Suomen vuokranantajat ry:tä, joka tekee arvokasta työtä edistääkseen meidän kaikkien etuja.

Kiinnostaako sinua asuntosijoittaminen? Olethan yhteydessä, niin jutellaan aiheesta lisää.

Nähdään kotona!

Lähteet: 

www.vuokranantajat.fi

www.tilastokeskus.fi